Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και ΚΕΔΕ συζητούν για τη διαχείριση μεταναστευτικού και ασφάλειας από τους ΟΤΑ

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο  η Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τα θεσμικά θέματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αναμένεται να υιοθετηθεί δέσμη μέτρων που αφορούν τη διεύρυνση της ΕΕ, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή πολιτική Γειτονίας και τα προγράμματα εκτός ΕΕ,  καθώς και η πορεία του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης, κεντρικό ερώτημα κατά τη συνεδρίαση θα είναι: «Για ποιο λόγο πρέπει οι πόλεις και οι περιφέρειες να εντείνουν τις προσπάθειες ενσωμάτωσης των μεταναστών και με ποιον τρόπο θα το επιτύχουν;». Τη συνεδρίαση για τη Μετανάστευση θα ανοίξει με εισήγησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος. Από ελληνικής πλευράς, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο εισηγητής της Επιτροπής Δ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη 2η ημέρα, θα συζητηθούν οι κύριες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, που αποτελούν η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός. Κύριοι ομιλητές, από ελληνικής πλευράς, θα είναι ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος, ο Συνήγορος του Πολίτη Α. Ποττάκης, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, αρμόδιος για τη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων, Δ. Λέκκας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών προωθεί την άποψη ότι αν και τα κράτη-μέλη είναι κυρίως υπεύθυνα για την ασφάλεια, οι πόλεις και οι περιφέρειες αποτελούν τα πρώτα επίπεδα διακυβέρνησης που καλούνται να διαχειρισθούν κρίσεις. Ως εκ τούτου, είναι οι φορείς που καλούνται να βρουν άμεσες λύσεις, όποτε προκύπτουν προβλήματα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή CIVEX και την ΚΕΔΕ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24/9) σε Δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αρκετούς δρόμους της Αττικής θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η κοινωνική επανένταξη των αστέγων το θέμα ημερίδας του ΚΥΑΔΑ για τις δράσεις  Street Work

Το έργο που επιτελούν οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (street work), του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε…