Άρθρο Localit 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Ευρωπαϊκή ενίσχυση για περίπου 1000 απολυμένους

gallia anergiaΒοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να λάβουν οι απολυμένοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και άνεργοι στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η σχετική βοήθεια θα δοθεί σε περίπτωση που εγκριθεί το σχετικό σχέδιο νομοθετική πρότασης από το Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο. Αντίστοιχη βοήθεια μελετάται και για τους άνεργους στην κατασκευαστική βιομηχανία σε δύο ολλανδικές περιφέρειες και σε έναν παραγωγό χάλυβα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα νομοθετικά σχέδια θα πρέπει να εγκριθούν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών. Το σχέδιο προβλέπει την παροχή βοήθειας σε επίπεδο επιμόρφωσης για 508 εργαζόμενους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart που απολύθηκαν στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την πτώχευση της εταιρείας. Επιπλέον μελετάται αντίστοιχη βοήθεια σε 505 άνεργους στην κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6.096.000 € προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) και θα δοθεί για την επανεκπαίδευση των 508 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…