Άρθρο Localit 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Ευρωπαϊκή ενίσχυση για περίπου 1000 απολυμένους

gallia anergiaΒοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να λάβουν οι απολυμένοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και άνεργοι στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η σχετική βοήθεια θα δοθεί σε περίπτωση που εγκριθεί το σχετικό σχέδιο νομοθετική πρότασης από το Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο. Αντίστοιχη βοήθεια μελετάται και για τους άνεργους στην κατασκευαστική βιομηχανία σε δύο ολλανδικές περιφέρειες και σε έναν παραγωγό χάλυβα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα νομοθετικά σχέδια θα πρέπει να εγκριθούν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών. Το σχέδιο προβλέπει την παροχή βοήθειας σε επίπεδο επιμόρφωσης για 508 εργαζόμενους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart που απολύθηκαν στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την πτώχευση της εταιρείας. Επιπλέον μελετάται αντίστοιχη βοήθεια σε 505 άνεργους στην κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6.096.000 € προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) και θα δοθεί για την επανεκπαίδευση των 508 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…