Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2021

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

Ο συντονισμός των δράσεων Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, με ταχείες διαδικασίες, ήταν το αντικείμενο χθεσινής ευρείας σύσκεψης του υφυπουργού στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χ. Τριαντόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα, του υφυπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Αμυρά και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη συμμετοχή στελεχών των αρμόδιων υπουργείων και της Περιφέρειας.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η περιφέρεια Αττικής, παράλληλα με τις δράσεις που ήδη υλοποιεί με εντατικούς ρυθμούς δύναται να αναλάβει, μέσω σχετικών προγραμματικών συμβάσεων με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, την υλοποίηση έργων και πέραν αυτών που σχεδίασε και υλοποιεί ήδη, όπως είναι η εκπόνηση των μελετών και η κατασκευή των αντιδιαβρωτικών έργων και των έργων ορεινής υδρονομίας στις καμένες εκτάσεις, που είναι στην αρμοδιότητα των δασικών υπηρεσιών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί επισήμαναν πως με δεδομένη την τεχνογνωσία της περιφέρειας,  τα σχετικά έργα που απαιτούνται θα γίνουν με ταχύτερες διαδικασίες διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η πολιτεία θα συνδράμει την περιφέρεια Αττικής στο επίπεδο της διασφάλισης των επιπλέον πόρων που απαιτούνται αλλά και της ανάληψης νομοθετικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες ανάθεσης των σχετικών μελετών και έργων, προϋποθέσεις που είχε θέσει εξαρχής και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους υπουργούς για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης που υλοποιούνται σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής και παρουσίασε το πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων εντός αστικού ιστού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη σε καθημερινή βάση. Σ ΄αυτό το σημείο τόνισε πως μέσω του Παρατηρητηρίου Ρεμάτων που δημιουργήθηκε στην περιφέρεια, υπάρχει καθημερινή απεικόνιση και καταγραφή όλων των παρεμβάσεων σε όλα τα ρέματα της Αττικής.

Τέλος ο κ. Πατούλης παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοψιών που έχουν διενεργήσει το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο για λογαριασμό της Περιφέρειας στις καμένες περιοχές, τονίζοντας πως τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν απ΄όλους τους συναρμόδιους φορείς με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…