Άρθρο Localit 04 Οκτωβρίου, 2022

Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ιωαννιτών

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών και των πολιτικών τους προϊσταμένων καθώς επίσης των νομικών προσώπων και των διοικήσεών τους πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με μοναδικό αντικείμενο την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα στο πλαίσιο όσων ορίζονται από την ΚΥΑ για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% ενώ καταγράφηκαν και προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως από το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος καθώς χρησιμοποιεί πολλά κτίρια για τη στέγαση των υπηρεσιών και των νομικών του προσώπων.

«Κάναμε την πρώτη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα. Έχουμε ορίσει τον ενεργειακά υπεύθυνο του δήμου καθώς και τους ενεργειακά υπεύθυνους όλων των κτιριακών υποδομών του δήμου και των νομικών του προσώπων. Η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουμε τα πρώτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν και ανά κτιριακή υποδομή να δοθούν λύσεις. Οι εργαζόμενοι του δήμου διαθέτουν και την ωριμότητα και τη βούληση να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μία συλλογική υπόθεση και όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο και θα συμβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό για την εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας:

Σε όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες θα υπάρχει μέριμνα για το σβήσιμο του φωτισμού με την αποχώρηση των εργαζομένων. Επίσης θα απενεργοποιείται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που υπάρχει σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους, η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους δεν θα πρέπει να είναι στα επίπεδα προηγούμενων ετών αλλά χαμηλότερη, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ατομικές συσκευές θέρμανσης.

Ο δήμος σε συνεννόηση με την Ρυθμιστική Ενέργειας θα προχωρήσει στη μείωση του οδοφωτισμού κατά μισή ώρα το 24ωρο ενώ θα προσαρμοστεί ανάλογα και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης.

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία

Σε ότι αφορά στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ο δήμαρχος τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να κρυώνουν όμως θα πρέπει να αποφύγουμε την σπατάλη ενέργειας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…