Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2013

Ευ. Στυλιανίδης: Δέχομαι αλλαγές για το “Παρατηρητήριο” , αλλά…

newego_LARGE_t_1101_54089322Θετικός σε αλλαγές στη λειτουργία  του “Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ” εμφανίζεται σε συνέντευξή  του στην εφημερίδα “Επενδυτής”.  Θέτει όμως ως βασική προϋπόθεση «να μην ακυρώνεται ο χαρακτήρας της εξυγιαντικής προσπάθειας».

Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται ότι οι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις στα περί διαφθοράς για όλους τους αιρετούς είναι επικίνδυνες. Επίσης εμμένει στη θέση του για την καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι για να αποφευχθούν φαινόμενα ακυβερνησίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι αρμοδιότητες δημάρχου, δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών.

Σε σχέση με το θέμα της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το 2015 παραδέχεται ότι αυτό «εμφανίζει πολιτικές και νομικές δυσκολίες».  Ωστόσο συμπληρώνει ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού μελετηθεί διεξοδικά σε πολιτικό επίπεδο το θέμα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη ήταν επηρεασμένη από τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής και για το λόγο αυτό δεν προσμετρήθηκαν  σημαντικά ελαφρυντικά στοιχεία.

Αναφερόμενος στην θέση  που διατυπώνει να μην προχωρήσει  επένδυση χρυσού στη Θράκη απαντά στους επικριτές τους ότι το ενδιαφέρον του δεν μετριέται με ψήφους, υπογραμμίζοντας  ότι είναι χρέος του να μεταφέρει κεντρικά την ετυμηγορία των συμπολιτών του.

Τέλος σχολιάζοντας το ρόλο που έχει αναλάβει σε επίπεδο ελληνογερμανικής συνεργασίας τονίζει ότι οι προσπάθειες του ίδιου και του κ. Φούχτελ έχουν αρχίσει και καταγράφουν τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…