Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2023

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Γλυφάδας το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Εθελοντική αιμοδοσία, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, (Άλσους 15, Γλυφάδα). Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο τηλέφωνο 210 9601817 ( καθημερινές 9 π.μ. – 3 μ.μ.).

«Η αιμοδοσία είναι μια πράξη υψίστης προσφοράς στον συνάνθρωπο, ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρχε συμμετοχή και προσφορά. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και λίγο αίμα από το αίμα μας σώζουν ζωές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Κάθε αιμοδοσία για εμάς είναι συμβολικά μια Γιορτή Ζωής. Έτσι και αυτή τη φορά, σας περιμένουμε για να χαρίσουμε ζωή και να δεθούμε πιο πολύ μεταξύ μας, συμμετέχοντας σε μια τόσο σημαντική δράση» αναφέρει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει και τον συντονισμό της δράσης.

Η Τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες).

Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι:
– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες
– Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ
– Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζωγράφου: Φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα προετοιμασίας για τη Γ΄Λυκείου

Οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας Γ΄ Λυκείου  από 22 Μαΐου έως 24 Ιουνίου,…

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Θήρας ζητά την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς

Την ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις ζητά ο δήμος Θήρας, αναγνωρίζοντας τις…

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαύριο: Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά με καινοτόμο σχεδιασμό

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Λαυρίου προχωρά με ταχείς ρυθμούς, μετασχηματίζοντας…