Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Εταίρος στο νέο ευρωπαϊκό έργο “Ladese”, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές και να συμμετέχουν στο 1ο εργαστήριο εκμάθησης και εφαρμογής της μεθοδολογίας σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design), είχαν οι 19 συμμετέχοντες στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων  του ευρωπαϊκού έργου «ladese», που διοργανώθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από τις  21 έως  τις  23 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι ο πρώτος ελληνικός Δήμος που θα εφαρμόσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design) για την ανάπτυξη προγραμμάτων και υπηρεσιών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα υλοποιηθεί μέσω εξειδικευμένου Τοπικού Σχεδίου Δράσης.

Παράλληλα, θα αποτελέσει την τοπική αρχή πρότυπο για τις τοπικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να υλοποιήσουν ένα παρόμοιο έργο. Τέλος, με τη συμμετοχή του στο έργο θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας στη περιοχή, αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους και τις θέσεις απασχόλησης.

Το έργο «ladese» υλοποιείται από κοινοπραξία 5 εταίρων από 3 Ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα:

  • Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Envolve), Ελλάδα
  • Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
  • Δήμος Gemeente ‘S-Hertogenbosch (Den Bosch), Ολλανδία
  • Fin Project srl, Ιταλία
  • Provincia (Περιφέρεια) Di Rimini, Ιταλία

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  τόνισε ότι, η επιτυχής υλοποίηση του έργου αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν επίσης ο Δήμαρχος του S-Hertogenbosch και ο Περιφερειάρχης του Rimini.

Στόχος του έργου LADESE είναι η δημιουργία φιλικών προς τον χρήστη προγραμμάτων υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, όπως οργανισμοί και επιχειρήσεις με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξή τους.

Για τη δημιουργία των προγραμμάτων υποστήριξης θα χρησιμοποιηθεί η διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design), η οποία μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας σχεδιάζει υπηρεσίες, προγράμματα και προϊόντα που ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών τους με τον πιο αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο.

Ειδικότερα, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) θα αναπτυχθούν πιλοτικά προγράμματα υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τους συμμετέχοντες εταίρους-τοπικές αρχές μέσα από αντίστοιχα Τοπικά Σχέδια Δράσης πενταετούς διάρκειας.

Παράλληλα, θα αναπτυχθεί ένα Εγχειρίδιο – Οδηγός που θα απευθύνεται σε τοπικές αρχές και κέντρα υποστήριξης επιχειρήσεων που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να αναπτύξουν νέα προγράμματα υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας με τη χρήση της μεθοδολογίας σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design).

Τα Τοπικά Σχέδια Δράσης και το Εγχειρίδιο Οδηγός θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες στο τέλος του έργου. Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας συγκεντρώνουν ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης

Η ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης ανέλαβαν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Παράταση μέτρων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας

Με διευρυμένο ωράριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές του δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία…