Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2024

Εταίροι από 44 ευρωπαϊκές χώρες στη Σητεία στα πλαίσια του Region 4Climate

Εκπροσώπους από 44 χώρες της Ευρώπης, υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας, ως εταίρος του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Region 4Climate, με αντικείμενο έρευνας την κλιματική αλλαγή.

Κατά την έναρξη των εργασιών του τετραήμερου συνεδρίου ο δήμαρχος, Γιώργος Ζερβάκης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, εστίασε στον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Όπως υπογράμμισε: “Η συμμετοχή μας σαν Δήμος Σητείας στο πρόγραμμα Region 4Climate είναι μια απόφαση η οποία έχει να κάνει με την θέση της Σητεία σαν κομμάτι  του πλέον ξηροθερμικού νομού της Κρήτης, η οποία έχει ήδη δεχτεί τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επειδή πιστεύουμε ότι ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης , οι δήμοι , είναι αυτοί που μπορούν συνδυαστικά με την κεντρική εξουσία να αναλάβουν μέρος της ευθύνης των επιπτώσεων, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από μια καταστροφή, ένα έκτακτο γεγονός, συνδυαστικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των δήμων, είναι ο λόγος που θεωρούμε ότι πρέπει ο ρόλος της να είναι καθοριστικός. Μετά τα δυο καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα το 2019 και το 2022, εκτιμώ ότι είναι καιρός επιτέλους, ο Δήμος Σητείας με την Πολιτική Προστασία, να ενισχύσει όλες εκείνες τις συνεργασίες , τις δομές, τις τεχνολογίες και τον εθελοντισμό, για να μπορέσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα σε ένα επόμενο φαινόμενο το οποίο αν μη τι άλλο είναι αναμενόμενο”.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…