Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2022

Εργαστήρια επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής από τον Δήμο Καλαμαριάς και το ΙΝΕ-ΓΣΣΕ

Δωρεάν ομαδικά εργαστήρια(workshops) επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής, συνδιοργανώνουν το Γραφείο Συμβουλευτικής για Θέματα Απασχόλησης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Στόχος είναι, η πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ανέργους αλλά και σε εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για επαγγελματική κινητικότητα ή σε όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες δια βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για μια σειρά εργαστηρίων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 και συνεχίζουν για το 2022 με περισσότερες θεματικές.

Για τον μήνα Μάιο 2022, τα εργαστήρια που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

Αναλυτικά:

«Διαχείριση συγκρούσεων στον χώρο της εργασίας»

Παρασκευή , 13 Μαΐου 2022  και ώρα 10:00 – 13:00

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι: η υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν συγκρούσεις στο χώρο εργασίας τους και η διευκόλυνση τους στην αναγνώριση των βασικών σημείων που απαιτούνται να λαμβάνουν υπόψη για την αντιμετώπιση μίας σύγκρουσης.

Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον δεν χρειαζόμαστε την επίλυση μιας σύγκρουσης αλλά τη διαχείριση των συγκρούσεων. Η διαχείριση των συγκρούσεων δεν υπονοεί απαραίτητα την αποφυγή, την μείωση ή τον τερματισμό μιας σύγκρουσης αλλά περιλαμβάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για ελαχιστοποίηση των δυσλειτουργιών και των συγκρούσεων και εποικοδομητική διαχείριση των συγκρούσεων με σκοπό τη βελτίωση της μάθησης και την αποτελεσματικότητα σε έναν οργανισμό.

«Παρενόχληση στην εργασία-Mobbing»

Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022  και ώρα 10:00 – 13:00

Σκοπός του εργαστηρίου  είναι η υποστήριξη των ατόμων που έχουν βιώσει κάθε είδους παρενόχληση κατά την εργασία τους :

Να αποσαφηνισθούν οι έννοιες της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης και του mobbing.

Να παρουσιασθούν οι διατάξεις του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ Α’ 101/2021) με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας «Για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας».

Να παρουσιασθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων – οι υποχρεώσεις των εργοδοτών σε περίπτωση παρενόχλησης και οι κυρώσεις ακολουθούν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια μέχρι 12/05/2022 για το 1ο Εργαστήριο και 19/05/2022 για το 2ο Εργαστήριο, στο Γραφείο Συμβουλευτικής για θέματα Απασχόλησης του Δήμου Καλαμαριάς, στα ακόλουθα τηλέφωνα ή emails:

2313.314.233         koin_leitourgos3@kalamaria.gr

2313.314.502         grammatikopoulou@kalamaria.gr

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα υλοποιηθούν στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η., Κολοτούρου 14 Καλαμαριά, ΤΚ 55132. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, τα εργαστήρια θα επαναληφθούν σε σύντομη ημερομηνία.

Σε περίπτωση τροποποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, τα εργαστήρια δύνανται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…