Τα συχνά κρούσματα προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές της Καστοριάς οδήγησαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών.
Έργο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των περιστατικών προσέγγισης ανθρώπων από αρκούδες, η λήψη διαχειριστικών μέτρων και γενικά ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των εκάστοτε επιχειρησιακών σχεδίων.
Στην επιτροπή εκπροσωπούνται οι ακόλουθοι φορείς: Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η Κτηνιατρική Διεύθυνση Καστοριάς, ο ΕΛΓΑ, η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς.
Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2014
Επιτροπή για τη διαχείριση προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας
Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…
Ρεπορτάζ
23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου
Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…
Ρεπορτάζ
15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…