Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2014

Επιτροπή για τη διαχείριση προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές

arkoudaΤα συχνά κρούσματα προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές της Καστοριάς οδήγησαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών.
Έργο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των περιστατικών προσέγγισης ανθρώπων από αρκούδες, η λήψη διαχειριστικών μέτρων και γενικά ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των εκάστοτε επιχειρησιακών σχεδίων.
Στην επιτροπή εκπροσωπούνται οι ακόλουθοι φορείς: Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η Κτηνιατρική Διεύθυνση Καστοριάς, ο ΕΛΓΑ, η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…