Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2024

Επιστολή Κεγκέρογλου για την άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης και στήριξης των σεισμοπλήκτων

Διευκρινήσεις, με στόχο την άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης, με δεδομένη τη γραφειοκρατία που υπάρχει η οποία μετακυλίεται και επιβαρύνει περαιτέρω τους σεισμόπληκτους, ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του:

«Στη διαδικασία αδειοδότησης της ανοικοδόμησης των κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εμπλέκονται πολλές δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, γεγονός που επιτείνει την γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται χωρίς λόγο ο ιδιοκτήτης σεισμόπληκτου κτηρίου.

Συγκεκριμένα, η ΥΔΟΜ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση αδειών δόμησης ανέγερσης νέων κτηρίων εντός της σεισμόπληκτης περιοχής απαιτείται βάσει του άρθρου 40 του Ν4495/2017 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 58 παρ. 1γ του Ν.4759/2020, να υποβληθούν ως δικαιολογητικό, τίτλοι ιδιοκτησίας, πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό φύλλο και απόσπασμα κτηματογραφικού διαγράμματος για κάθε ακίνητο.

Όμως, σε προηγούμενο στάδιο και προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για την επισκευή του σεισμόπληκτου κτηρίου από την ΤΑΕΦΚ, έχει εξεταστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρακαλούμε για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο σεισμόπληκτος, να μας γνωστοποιήσετε εάν ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον ΤΑΕΦΚ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η απόφαση (άδεια) που εκδίδεται, δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογητικά στη θέση του τίτλου και πιστοποιητικού ιδιοκτησίας για την έκδοση της άδειας δόμησης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…