Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2022

Eπίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας Ευήνου ζητά ο δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας

Φωτο: agrinio24.gr

Την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας Ευήνου που κατέρρευσε στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου ζητά  ο δήμαρχος Ναυπάκτου Β. Γκίζας. Με επιστολή του  Ο κ.Γκίζας προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας  επισημαίνει ότι, η επίλυση του ζητήματος κρίνεται αναγκαία και επιτακτική λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της ΔΕ Χάλκειας και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Ειδικότερα στην επιστολή του υπογραμμίζει τα εξής: «Η ικανοποίηση του αιτήματος κρίνεται αναγκαία και επιτακτική και αυτό γιατί σε καθημερινή βάση δεκάδες συμπολίτες μας καλούνται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, όντες υποχρεωμένοι να κάνουν αποκλειστικά χρήση της Ιονίας Οδού, που είναι πλέον η μοναδική οδός πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας (γιατρούς, Νοσοκομείο Μεσολογγίου), στα σχολεία και τα φροντιστήρια των όμορων δήμων, αλλά και στις αγροτικές καλλιέργειες που αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματός τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μόνο για να προσεγγίζει κάποιος τις καλλιέργειές του ενώ πριν θα χρειαζόταν να διανύσει μόλις 4 χλμ, αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να διανύει σε καθημερινή βάση 30 χλμ.  Επιπλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των αγροτικών μηχανημάτων διαμέσου της Ιονίας Οδού καθότι αυτό δεν επιτρέπεται.  Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία μίας κατ’ εξοχήν αγροτικής περιοχής.

Ζητούμε λοιπόν, από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας ώστε σύντομα να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου», τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πολίτες της Αθήνας, παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης

Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα που καταγράφει τα αιτήματα των…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Οι ενεργειακές κοινότητες εργαλείο βιώσιμης μετάβασης και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας

Η ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ήταν…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσιο: 17.942 μόνιμες προσλήψεις το 2023-Τον Μάρτιο μέσω ΑΣΕΠ ο μεγάλος διαγωνισμός

Στις 17.942 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2023 που ενέκρινε την Τρίτη 27…