Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2019

Επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας

Μετακίνηση 350 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού. Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του ελληνικού στρατού. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά, και από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ας σημειωθεί ότι ήδη 108 αλλοδαποί αναχώρησαν την περασμένη Τετάρτη ενώ 247 έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχής της πόλης της Μυτιλήνης με τους 40.000 μόνιμους κατοίκους, ζουν περί τους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…