Άρθρο Localit 26 Ιουνίου, 2014

Επί τάπητος η ενεργειακή πολιτική στην Επιτροπή των Περιφερειών

ΕτΠ 1« Οι τοπικές και περιφερειακές προοπτικές για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ το 2030 –επενδυτικό πλαίσιο και κλιματικές επιπτώσεις», είναι το θέμα   διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου από τις 15.00 έως τις 18.00, στο κτίριο της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή των Περιφερειών θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Αειφόρο Ενέργεια  (EUSEW) 2014.

Παρόντες για να συζητήσουν τα θέματα αυτά θα είναι οι εισηγητές της ΕτΠ, βασικοί εταίροι από άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενα μέρη.

Σημειώνεται ότι  στη γνωμοδότησή της σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) έχει ζητήσει τη βελτίωση των συνθηκών για τις τοπικές και περιφερειακές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, και των FEDARENE, Energy Cities, Climate Alliance και ClientEarth, καθώς και, τέλος, τρεις από τους εισηγητές της ΕτΠ: η κα Sirpa Hertell (FI / EPP), ο κ. Christian Illedits (AT / PES) και ο κ. Gusty Graas (LU / ALDE).

Φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να υπάρξει μια κοινή προοπτική των οργάνων που έχουν περισσότερο άμεση σχέση με την πρακτική εφαρμογή και την υλοποίηση της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα θα συζητηθούν οι τοπικές και περιφερειακές πτυχές της αειφόρου ενέργειας και της αλλαγής του κλίματος από την άποψη όχι μόνο των φορέων που χαράσσουν την πολιτική αλλά και εκείνων που την εφαρμόζουν.

Η EUSEW είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006. Εφέτος έχει αναλάβει το συντονισμό της ο Εκτελεστικός Οργανισμός για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (EASME), σε στενή συνεργασία με τη ΓΔ Ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την εβδομάδα αυτή θα παρουσιαστούν δραστηριότητες εστιασμένες στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει σχεδιαστεί με στόχο να προωθήσει τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέες ιδέες και να συμβάλει στην οικοδόμηση συμμαχιών και στην επίτευξη των στόχων της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής στην ΕΕ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…