Διεύρυνση των ψηφιακών ραντεβού των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός μιλώντας Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλή σημείωσε πως ο κορονοϊός έδρασε ως ψηφιακός «επιταχυντής» ενώ αναφέρθηκε στην πλατφόρμα gov.g υπογραμμίζοντας πως στις 502 υπηρεσίες προστέθηκαν άλλες 26 φτάνοντας έτσι τις 528.
Αναφερόμενος στον σχεδιασμό των επόμενων μηνών εστίασε στα ψηφιακά ραντεβού, τονίζοντας ότι η αρχή έγινε από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου, θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ και θα ακολουθήσουν οι δήμοι και ο ΕΦΚΑ.
Όσον αφορά στο διαγωνισμό για τις συχνότητες 5G επεσήμανε πως θα γίνει κανονικά μέχρι το τέλος του έτους.
Κάνοντας αναφορά στα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σημειώσε ότι στα ΚΕΠ από τις 20.000 επισκέψεις οι 12.000 αφορούσαν υπηρεσίες για το γνήσιο της υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.α. Επίσης στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχουν εγγραφεί 375.000 πολίτες και έχουν εκδοθεί πάνω από ένα εκατομμύριο συνταγές με αυτό τον τρόπο.
Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, παρουσίασε τα βήματα που έγιναν στη χώρα καθώς όπως είπε οι εκκρεμότητες με τον κορωνοϊό έγιναν αναγκαιότητες. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, όπως η απλούστευση της διαδικασίας μετά τη γέννηση του παιδιού, η διαδικασία γίνεται πλέον στα μαιευτήρια.
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είχε ξεδιπλώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και σκιαγράφησε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για “να φέρουμε το αύριο σήμερα” και τα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό να είναι για όλους τους πολίτες.