Άρθρο Localit 22 Ιανουαρίου, 2018

Επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν ζήτησε η ισπανική εισαγγελία

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από τον δικαστή που είναι επικεφαλής της έρευνας για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας στην Κοπεγχάγη, προερχόμενου από τις Βρυξέλλες όπου έχει αυτοεξορισθεί για να αποφύγει τη δίωξη που έχι ασκήσει εναντίον του η ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση χρήματος».

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζντεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…