Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2021

Επαναλειτουργούν σταδιακά οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης  μετά την κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας

Επαναλειτουργούν σταδιακά από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από την κυβερνοεπίθεση με κακόβουλο λογισμικό την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των πληροφοριακών συστημάτων. Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη βασικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως το ληξιαρχείο, και καταβάλλονται προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση όλων των υπηρεσιών.

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε πως το μόνο που χακαρίστηκε είναι το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, «όμως αυτά είναι δημόσια έγγραφα και το 90% είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και επομένως μπορούν να ανακτηθούν».

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει ζήτημα να καταβληθούν λύτρα στους χάκερς που εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση και πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζει τις έρευνες της για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Δήμου Θεσσαλονίκης συνδέθηκαν αρχικά 50 σταθεροί υπολογιστές και λάπτοπ που είναι «καθαρά», καθώς βρίσκονταν εκτός συστήματος κατά την επίθεση την περασμένη Πέμπτη. Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να καθαριστούν 800 σύγχρονοι υπολογιστές του δήμου, ενώ θα αντικατασταθούν άλλοι 700 που ήταν παλαιότερης τεχνολογίας και πιο ευάλωτοι σε κακόβουλα λογισμικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Διονύσου: Ξεκινάει στις 4/10 το Φοιτητικό Λεωφορείο

Την Έναρξη του Φοιτητικού Λεωφορείου, από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν ο Δήμος Διονύσου και…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Νέα τοιχογραφία στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία με θέμα τον «Θησέα» στο σχολικό συγκρότημα «Τάλως»  η όποια δημιουργήθηκε…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθελοντική αιμοδοσία 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω

Πέντε λεπτά αρκούν για να γίνεις και εσύ αιμοδότης! Ο Δήμος Αιγάλεω με τη συμμετοχή…