Άρθρο Localit 11 Φεβρουαρίου, 2014

Επανακατατέθηκε η διάταξη για την ψήφο των μεταναστών

κάλπεςΣτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης,το οποίο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή  επανακατατέθηκε  τελικώς χωρίς αλλαγές η ρύθμιση, με την οποία καταργείται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς τρίτων χωρών.

Η τροπολογία στην οποία συμπεριλαμβανόταν η σχετική ρύθμιση, σε συμμόρφωση σχετικής απόφασης του ΣτΕ, τελικώς “έσπασε” και στη Βουλή ήρθε χθες  μόνο το τμήμα εκείνο που αφορά την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου.

 Με την χρονική μετάθεση της ρύθμισης για τους μετανάστες εκτιμάται ότι θα υπάρξει χρόνος ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διατύπωση που και να μην προσκρούει στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,αλλά και να ικανοποιεί κάποιες από τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…