Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2020

Εντυπωσιακή η υποδοχή της πρωτοβουλίας #AnimalSolidarityGR

Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας animalsolidarity.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.  

Την πρωτοβουλία για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της φροντίδας των αδεσπότων, εν μέσω πανδημίας αγκάλιασαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση δωρεών, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει και στην επιχορήγηση των δήμων, συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη αναγκών σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Τον αποθηκευτικό χώρο, που συγκεντρώνονται οι δωρεές και ξεκινά η διανομή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο.  

Την πρωτοβουλία για τα αδέσποτα συνδράμουν η εταιρία Hill’s, προσφέροντας 32 τόνους τροφής, η Purina Greece 6 τόνους, η Perfect Pet 6 τόνους, η Mars Hellas 3.3 τόνους, η ASTRON CHEMICALS – PET DIVISION 1 τόνο, η Farmina Pet Food Hellas – Αφοι Μπούτου 1 τόνο, η εταιρία VIOZOIS 720 κιλά, o όμιλος MANTIS 1 τόνο, η ΤΟΙ ΤΟΙ Ηellas 400 κιλά, ενώ σχεδόν 1 ακόμη τόνος συγκεντρώθηκε από μικρότερες προσφορές άλλων εταιριών και ιδιωτών, που συνεισφέρουν με αγάπη και ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της πόλης τους. Επίσης, η εταιρία Pethealth προσέφερε 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια.

Η κατανομή των προσφορών που καταχωρίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://animalsolidarity.gov.gr/ γίνεται είτε σε συγκεκριμένους δήμους – εάν αυτό επιθυμεί ο δωρητής – είτε σε δήμους της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέχρι στιγμής, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν έχουν υποστηριχθεί περισσότεροι από 35 δήμοι σε όλη τη χώρα. Εκτός από τρόφιμα, στην πλατφόρμα συγκεντρώνονται φάρμακα, καθώς και προσφορές σε κτηνιατρικές υπηρεσίες. Περισσότεροι από 10 κτηνίατροι σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν το «παρών» προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …