Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2023

Ένταξη και των δημοτικών ακινήτων στη ρύθμιση για τις καταπατημένες εκτάσεις ζητά ο δήμος Ηρακλείου

Σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του νομού Ηρακλείου συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στη Λότζια, ο  δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα καταπατημένα ακίνητα κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή χωρίς τις παρατηρήσεις που είχε ζητήσει με υπόμνημα του ο δήμος Ηρακλείου. Βάσει του νομοσχεδίου δίνεται στους καταπατητές δικαίωμα εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου αποδίδοντας τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή των βουλευτών ώστε το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή να επεκταθεί και να καλύψει, εκτός από τις δημόσιες, και τις δημοτικές εκτάσεις καθώς και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον δήμο Ηρακλείου με ακίνητα που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο να περιληφθούν και οι καταπατημένες εκτάσεις των δήμων και αν η πρόβλεψη αυτή δεν καταστεί εφικτή, να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο που θα αφορά ειδικώς τους δήμους της χώρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Συντυχάκης, Γιώργος Λογιάδης και εκπρόσωποι του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη , οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης και Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος Δημοτικής Περιουσίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων την Παρασκευή 14/6 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Κανονικά στο ωράριό τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (δημόσια και ιδιωτικά) του…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Ηλιούπολης αύριο Παρασκευή

Αύριο την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία στον Δήμο Αθηναίων

Αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και όλες οι…