Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων σε 9 Δήμους της Αττικής από την Περιφέρεια

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε 9 Δήμους της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δρομολογήθηκε η άμεση ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027».

Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έργο -που υλοποιείται, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των Δήμων Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Γλυφάδας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Καισαριανής, Μεταμόρφωσης και Φυλής.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών μονάδων, με την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης των σχολικών αιθουσών (και των λοιπών λειτουργικών χώρων) και την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης-διαχείρισης ενέργειας. Όπως επισημαίνεται, με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτηρίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 52.000 τ.μ., θα επιτευχθεί ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 30%.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την “πράσινη” Αττική που θέλουμε. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους πολίτες. Αναβαθμίζουμε τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Υλοποιώντας πολιτικές με ισχυρό περιβαλλοντικό στις σχολικές μας μονάδες, απαντάμε έμπρακτα στα επίκαιρα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…