Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2013

Ένα πάρκο “τσέπης” στο Μόντρεαλ

parkletΈνα πρωτότυπο πάρκο “τσέπης”, (parklet)  εγκαταστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι,  σε δρόμο  του  δημοτικού  διαμερίσματος  του Plateau-Mont-Royal, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ακολουθώντας τα παραδείγματα του Σαν Φρανσίσκο (2010), του Βανκούβερ και του Λος Άντζελες .

Αν οι κάτοικοι του Μόντρεαλ ανταποκριθούν, και αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για διάλειμμα,  κάνοντας μια μικρή στάση για ξεκούραση στη σκιά και για μια  ανάσα δροσιάς  στο  συγκεκριμένο σημείο, η πόλη σκοπεύει να δημιουργήσει και άλλα τέτοιου είδους πάρκα “τσέπης” το ερχόμενο καλοκαίρι.

Για τη δημιουργία του, μετασκευάστηκε ένα παλιό κοντέινερ, το οποίο βάφτηκε σε μπλε χρώμα,  στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκαν παγκάκια και ζαρντινιέρες με λουλούδια. Το parklet καταλαμβάνει τρεις θέσεις στάθμευσης  και η  ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια στάση για τους πεζούς που περίμεναν το λεωφορείο σε σημεία της πόλης που δεν υπάρχει σκιά ή κάποιο πάρκο.

Το πάρκο “τσέπης”, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και κόστισε  40.000 δολάρια. Έμεινε στο σημείο ως τις 15 του περασμένου Οκτωβρίου, για να μεταφερθεί στη συνέχεια, προκειμένου να αποθηκευτεί για το χειμώνα και να επανατοποθετηθεί  στη θέση του το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον Δήμο Παλλήνης

Ξεκίνησε η σύνταξη της οριστικής  μελέτης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης  στους οικισμούς Λεονταρίου (Κάντζας)…

Ρεπορτάζ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Λάρισα τον Ιούνιο πανελλαδικό φόρουμ για το ποδήλατο και την ποδηλασία

Η διοργάνωση του 1st Larissa Cycling Forum, το πρώτου πανελλαδικού φόρουμ για την ποδηλασία και…

Ρεπορτάζ 30 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Στις Πρώτες Βοήθειες εκπαιδεύτηκε το προσωπικό των ΚΔΑΠ του Δήμου

Στις Πρώτες Βοήθειες, εκπαιδεύτηκε το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕ ΦΑΡΙΣ και…