Άρθρο Localit 30 Αυγούστου, 2023

Ελιές στα καμένα αγροκτήματα φυτεύει ο Δήμος Φυλής

Στοχεύοντας στην άμεση αποκατάσταση του ελαιώνα της Φυλής, ο Δήμος, καλεί τους δημότες τα ελαιόδεντρα των οποίων επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου 2023, να δηλώσουν στο Δημαρχείο Φυλής, τον αριθμό των ελαιοδέντρων που επιθυμούν να τους προμηθεύσει, δωρεάν, προς φύτευση.

Ο Δήμος θα αναλάβει, επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.

Παράλληλα  προσθέτει ότι, εντείνεται το πρόγραμμα «ελιά», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες  που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να δηλώσουν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου τον αριθμό των αναγκαίων ελαιοδέντρων που θα τους διατεθούν δωρεάν.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, το πρόγραμμα «ελιά», ώστε να αποκαταστήσουμε τον ελαιώνα της περιοχής μας. Παράλληλα θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη Διεύθυνση Δασών για την αποκατάσταση του καμένου πευκοδάσους. Στις περιβαλλοντικές μας παρεμβάσεις περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα «μέλισσα», το οποίο, βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς και θα ενισχύσει την βιοποικιλότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…