Άρθρο Localit 30 Αυγούστου, 2023

Ελιές στα καμένα αγροκτήματα φυτεύει ο Δήμος Φυλής

Στοχεύοντας στην άμεση αποκατάσταση του ελαιώνα της Φυλής, ο Δήμος, καλεί τους δημότες τα ελαιόδεντρα των οποίων επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου 2023, να δηλώσουν στο Δημαρχείο Φυλής, τον αριθμό των ελαιοδέντρων που επιθυμούν να τους προμηθεύσει, δωρεάν, προς φύτευση.

Ο Δήμος θα αναλάβει, επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.

Παράλληλα  προσθέτει ότι, εντείνεται το πρόγραμμα «ελιά», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες  που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να δηλώσουν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου τον αριθμό των αναγκαίων ελαιοδέντρων που θα τους διατεθούν δωρεάν.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, το πρόγραμμα «ελιά», ώστε να αποκαταστήσουμε τον ελαιώνα της περιοχής μας. Παράλληλα θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη Διεύθυνση Δασών για την αποκατάσταση του καμένου πευκοδάσους. Στις περιβαλλοντικές μας παρεμβάσεις περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα «μέλισσα», το οποίο, βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς και θα ενισχύσει την βιοποικιλότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…