Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2024

Ελασσόνα: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Δήμου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών του μονάδων προχωρά σταδιακά ο Δήμος Ελασσόνας,  με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, εναρμονισμένος εναρμονισμένος όπως τονίζει με τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας.

Τελευταία παρέμβαση που ολοκληρώθηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας, είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, ένα έργο προϋπολογισμού 36.717,39 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

Έχουν προηγηθεί ενεργειακές αναβαθμίσεις και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας καθώς και στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την ενεργειακή θωράκιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, Γυμνασίου Βερδικούσιας και Καλλιθέας.

Παράλληλα αντικατάσταση κουφωμάτων πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας και Καλυβίων, ενώ ξεκίνησε το μεγάλο έργο συντηρήσεων ύψους 431.300,00 ευρώ σε επιπλέον 8 σχολικές μονάδες.

«Γίνονται σημαντικά βήματα, όχι μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας αλλά και για τον εκσυγχρονισμό τους. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει πολλά σχολικά κτίρια αλλά κι εμείς μεγάλη θέληση για δουλειά, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές, συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή τους στο σχολείο καλύτερες. Ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου ανταποκρινόμαστε καθημερινά σε αυτές με κάθε μέσο» τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας  Νικ. Γάτσας.

Τα υφιστάμενα κουφώματα, ειδικά στις αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τις φτωχές θερμομονωτικές τους ιδιότητες ήτανε και επισφαλή λόγω των φθορών που είχαν παρουσιάσει. Τα νέα κουφώματα θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου λόγω των χαμηλότερων συντελεστών θερμοπερατότητας των πλαισίων και των χαμηλής εκπομπής υαλοπινάκων αλλά και λόγω της καλύτερης αεροστεγανότητας που προσφέρουν. Επιπλέον θα βελτιώσουν τις εσωτερικές συνθήκες θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης. Τέλος, τα νέα κουφώματα θα είναι και πιο ασφαλή για τους μαθητές κατά τη χρήση τους αλλά και σε περίπτωση θραύσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…