Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2024

Ελασσόνα: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Δήμου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών του μονάδων προχωρά σταδιακά ο Δήμος Ελασσόνας,  με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, εναρμονισμένος εναρμονισμένος όπως τονίζει με τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας.

Τελευταία παρέμβαση που ολοκληρώθηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας, είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, ένα έργο προϋπολογισμού 36.717,39 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

Έχουν προηγηθεί ενεργειακές αναβαθμίσεις και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας καθώς και στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την ενεργειακή θωράκιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, Γυμνασίου Βερδικούσιας και Καλλιθέας.

Παράλληλα αντικατάσταση κουφωμάτων πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας και Καλυβίων, ενώ ξεκίνησε το μεγάλο έργο συντηρήσεων ύψους 431.300,00 ευρώ σε επιπλέον 8 σχολικές μονάδες.

«Γίνονται σημαντικά βήματα, όχι μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας αλλά και για τον εκσυγχρονισμό τους. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει πολλά σχολικά κτίρια αλλά κι εμείς μεγάλη θέληση για δουλειά, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές, συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή τους στο σχολείο καλύτερες. Ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου ανταποκρινόμαστε καθημερινά σε αυτές με κάθε μέσο» τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας  Νικ. Γάτσας.

Τα υφιστάμενα κουφώματα, ειδικά στις αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τις φτωχές θερμομονωτικές τους ιδιότητες ήτανε και επισφαλή λόγω των φθορών που είχαν παρουσιάσει. Τα νέα κουφώματα θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου λόγω των χαμηλότερων συντελεστών θερμοπερατότητας των πλαισίων και των χαμηλής εκπομπής υαλοπινάκων αλλά και λόγω της καλύτερης αεροστεγανότητας που προσφέρουν. Επιπλέον θα βελτιώσουν τις εσωτερικές συνθήκες θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης. Τέλος, τα νέα κουφώματα θα είναι και πιο ασφαλή για τους μαθητές κατά τη χρήση τους αλλά και σε περίπτωση θραύσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …