Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκθεση: «Πράσινο Πέρα(σ)μα» στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» στο Πέραμα

Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με το SHARING PERAMA παρουσιάζει σήμερα  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών», την έκθεση για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρα(σ)μα».

Δεκατρείς καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εκθέσουν τα έργα τους που σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Κυριακή Γονή, Λυδία Δαμπασίνα, Δήμητρα Δέδε, Μάρθα Δημητροπούλου, Μάριος Φούρναρης, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάρω Μιχαλακάκου, MανώληςΜπαμπούσης, Παύλος Νικολακόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, JanetBiggs, AliKazma, RobertMontgomery.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα χαιρετίσουν: εκ μέρους του Δήμου Περάματος, ο Δήμαρχος της πόλης,  Ιωάννης Λαγουδάκης, εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, ο Πρέσβης κ. OlafKjelsen κι εκ μέρους του SHARING PERAMA η κα BarbaraPolla.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του FondationThalie και της GoodMoveInitiatives. Η οργάνωση και υλοποίηση γίνεται από το SHARING PERAMA σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

Εγκαίνια | 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2021, 20.00 – 22.00

Διάρκεια | 30 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο Μουσείου | Πεμ – Παρ 18.00 – 21.00

Διεύθυνση | Λ. Δημοκρατίας & Μ. Κιουρί (πλησίον του ΕΠΑΛ) Ν. Ικόνιο , Πέραμα

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε εν όψει της σημαντικής αυτής εκδήλωσης:

«Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον πολιτισμό και είναι ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής Περάματος η αναβάθμιση των χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Περάματος ανακαίνισε το «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» με παρεμβάσεις τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Πλέον, είναι ένας χώρος σύγχρονος και λειτουργικός που μπορούν να απολαύσουν οι πολίτες του Περάματος.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έχουμε τη χαρά σε συνεργασία με το SHARING PERAMA να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια της έκθεσης για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρασ(μ)α». Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα έως τις 19 Νοεμβρίου να δουν τα έργα δεκατριών καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και κυρίως με την επείγουσα ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας για το εργατικό δυστύχημα στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με ανακοίνωση του, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους…

Ρεπορτάζ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Συνάντηση δημάρχου -ιδιοκτητών καταστημάτων, για τη Γραμμή 4 του μετρό

Στο Γαλάτσι, με αφορμή την έναρξη εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό,  τέθηκαν επί τάπητος,…

Ρεπορτάζ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πειραιά: 1,7 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Εγκρίθηκε το αίτημα του δήμου Πειραιά για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η προμήθεια ηλεκτροκίνητων…