Άρθρο Localit 17 Δεκεμβρίου, 2017

Έκτακτη ενίσχυση 650 ευρώ, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν λόγω πλημμυρών στη Δυτ. Αττική

Τη σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των πληγέντων πολιτών από τις καταστροφικές πλημμύρες, παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Ανταποκρινόμαστε ήδη σε αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων για επιχορήγησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες.

«Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει» διευκρίνισε η ίδια. «Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…