Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2022

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων στο Ηράκλειο

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Τμήματος πολιτισμού & Εθελοντισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις  Φιλοζωικές Ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος», οι οποίες κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις πραγματοποίησης του.

Στόχος του σεμιναρίου, η κατάρτιση του προσωπικού του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου καθώς και η ενημέρωση των εθελοντών στην θετική προσέγγιση και ηθική μεταχείριση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους από το δρόμο και τη διαμονή τους στο κυνοκομείο. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του θετικού εκπαιδευτή Δημήτρη Γραμματικάκη, καθηγητή του Zerostrayacademy.

Μουσική -Θεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο»

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Ιουνίου  η μουσικοθεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο». Την παράσταση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν κονσέρβες, ξηρά τροφή και παιχνίδια  για την στήριξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου.

Στη μουσική, διαδραστική παράσταση τραγούδησαν οι: Ιωάννα Εμμανουήλ και Ρεγγίνα – Ευαγγελία Αποστολάκου, στην αφήγηση η Ιωάννα Παπαμόσχου ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε η Γιόλα Αργυροπούλου. Ενορχήστρωση:  Γιώργος Κωνσταντινίδης,  διασκευή και ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική:  Δημήτρης Βασμαρής.

Συμμετείχε, επίσης, η παιδική και νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της  Λένας Χατζηγεωργίου και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού  Δέσποινας Σκανδαλάκη.

Την εκδήλωση στήριξαν ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης, η ZeroStrayAcademy, οι φιλοζωικές ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος» καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φωτιά προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σερβίων

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής  στο ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σερβίων. Με την άμεση…

Ρεπορτάζ 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου», τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πολίτες της Αθήνας, παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης

Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα που καταγράφει τα αιτήματα των…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Οι ενεργειακές κοινότητες εργαλείο βιώσιμης μετάβασης και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας

Η ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ήταν…