Δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης σήμερα Σάββατο 17 Μαΐου 2014 από τις 10.00 έως τις 13.00, διοργανώνουν Δήμοι της χώρας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης.
Πιο συγκεκριμένα οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλος, Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Άργος, Τρίπολη, Σέρρες και Τρίκαλα.
Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης, καθώς σε 2.000.000 ανέρχονται οι Έλληνες, που πάσχουν από υπέρταση, ενώ η κατάσταση εντείνεται, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας.