Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2022

Εισαγγελική παρέμβαση για ρύπανση από ελαιουργικό απόβλητο του φυσικού περιβάλλοντος της Π.Ε. Ηρακλείου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανασίου Γαλήνα προκάλεσε η ρύπανση-μόλυνση από ελαιουργικό απόβλητο (κατσίγαρο) πηγών, ποταμών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με έμφαση την εκτεταμένη ρύπανση στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα το οποίο διέρχεται από 10 χωριά.

Η άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πάταξη της παρανομίας αλλά και η δημοσιοποίηση  του όλου θέματος και των αντιδράσεων, προκάλεσαν την Εισαγγελική παρέμβαση και την παραγγελία από τον κ Γαλήνα προκαταρκτικής  έρευνας για το όλο ζήτημα σε δικαστικό λειτουργό.

Για τις ενέργειες του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη σε συνάντηση τους  στο Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Ο κ. Ξυλούρης επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου στο αστυνομικό μέγαρο και την επικοινωνία του με φορείς του  Δήμου Μινώα .Ο Εισαγγελέας και ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν τον κοινό στόχο που είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης, η πάταξη της παράνομης ρύπανσης, και η διαφύλαξη του φυσικού  περιβάλλοντος όπως και η προστασία της δημόσιας υγείας και της περιουσίας των καλλιεργειών των πολιτών. Παράλληλα ο κ. Γαλήνας  ανέφερε ότι για το όλο πρόβλημα της ρύπανσης έχει επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και ότι, η προκαταρκτική έρευνα του παρήγγειλε αφορά την  εκτεταμένη ρύπανση στο Δήμο Μινώα  αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μετά από καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί. Ο κ.  Ξυλούρης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαλήνα για την παρέμβαση του, τονίζοντας την από κοινού συνεργασία της Περιφέρειας με την Αστυνομία, τους φορείς και πολίτες. Επίσης πρόσθεσε, πως οι όποιοι ασυνείδητοι παρανομούντες θα πρέπει να τιμωρηθούν για τις ρυπάνσεις που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον, με προτεραιότητα  την σοβαρή περίπτωση του Αρκαλοχωρίου όπου ο δράστης έριξε παράνομα στο βιολογικό καθαρισμό μεγάλες ποσότητες κατσίγαρου με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη και να απορρέουν κατσίγαροι και λήμματα στο μεγάλο ποτάμι .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία το νησί της Ρόδου και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

Αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τι ζήτησαν ΠΕΔ και οι δήμαρχοι της Κρήτης από τον Στ. Πέτσα

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα αναπτυξιακά θέματα  του νησιού…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πλευρό των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις…