Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2024

Εικονικοί ξεναγοί επαυξημένης πραγματικότητας έρχονται στο Δήμο Μαλεβιζίου

Οι επισκέπτες του Δήμου Μαλεβιζίου, σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στην ιστορία και τα μνημεία της περιοχής, μέσω του έργου «Ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαλεβιζίου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και αλληλεπίδρασης με τους πολίτες», καθώς ο Δήμος έχει ήδη βγάλει το σχετικό διαγωνισμό στον αέρα.

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και ανάπτυξη δυο ψηφιακών εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με χαρακτηριστικά πολιτιστικού χάρτη αλληλεπίδρασης ο οποίος θα παρακινεί τον χρήστη να γνωρίσει το Δήμο Μαλεβιζίου, μέσα από την επίσκεψη του στα σημεία ενδιαφέροντος του.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας θα δημιουργεί εικονικούς ξεναγούς εμπνευσμένους από την ιστορία του εκάστοτε τόπου ή μνημείου. Ενδεικτικά, στο σπίτι του Ελ Γκρέκο στο Φόδελε ο εικονικός χαρακτήρας του Γκρέκο θα καλωσορίζει τον επισκέπτη τον οποίο θα ξεναγεί και θα αφηγείται την ιστορία του μέσα στην ιστορική του οικεία.  Άλλο παράδειγμα θα είναι η μεσαιωνική φιγούρα του άρχοντα Αλεξίου Καλλέργη στη βίλα των Καλλεργών στη Ρογδια όπου ως οικοδεσπότης θα πληροφορεί τον επισκέπτη για τη Βενετσιάνικη περίοδο στην περιοχή.

Ο εικονικός ξεναγός θα οδηγεί τον επισκέπτη σε ένα παιχνίδι γνώσης και ταυτόχρονα προτροπής για την περιήγηση στα μνημεία της περιοχής. Αυτό το εικονικό ταξίδι θα γίνεται μέσα από τον συνδυασμό γνώσης, παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης του επισκέπτη με τα ίδια τα μνημεία και την ιστορία οδηγώντας τον να ανακαλύψει ο ίδιος την περιοχή μέσα από διαδρομές που θα προσομοιάζουν με ένα κυνήγι θησαυρού.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 171.244 ευρώ και καταληκτήρια ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η 27η Φεβρουαρίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …