Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2017

Ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά που επλήγησαν από το προσφυγικό ζήτησε ο δήμαρχος Κω

Συγκεκριμένο πλαίσιο ενίσχυσης των νησιών που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, έθεσε στην Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Λέρου.

Ο δήμαρχος Κω ζήτησε στην ομιλία του ένα Ειδικό Τομεακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού με συγκεκριμένους πόρους από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κυρίτσης πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένες δράσεις, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από αυτό το Ειδικό Τομεακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα:

α) Δράσεις τουριστικής προβολής, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα ο δήμος, η περιφέρεια και οι τοπικοί φορείς χρηματοδοτούν με δικούς τους πόρους αυτές τις δράσεις, χωρίς να υπάρχει βοήθεια ή στήριξη τόσο από το Κράτος όσο και από την Κομισιόν.

β) Έργα και ενίσχυση των υποδομών τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.

γ) Ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενίσχυση που μπορεί να αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη μεταποίηση αλλά και τον πρωτογενή τομέα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…