Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2018

Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη του Έργου «Διευθέτηση- Οριοθέτηση Ρέματος Ραφήνας»

Την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την Κατασκευή και Λειτουργία του Έργου «Διευθέτηση- Οριοθέτηση Ρέματος Ραφήνας» (ΑΔΑ ΕΠ1Ρ4653Π8-13Τ), υπέγραψε ο ανπλ. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου, η επιτάχυνση του έργου και η αδειοδότησή του είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, του αναπλ. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου, του αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου, των δημάρχων των πληγέντων από την πυρκαγιά Δήμων της Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπων υπηρεσιών.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση του μεγάλου ρέματος Ραφήνας που υπάγεται διοικητικά στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδας, Παλλήνης και Παιανίας της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει το τμήμα του ρέματος Ραφήνας, από την εκβολή του στη θάλασσα έως τη Λεωφόρο Σπάτων, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων. Το ρέμα της Ραφήνας αποτελεί τον μεγαλύτερο υδάτινο αποδέκτη της Ανατολικής Αττικής και ήδη ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού από μηχανήματα έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια περιλαμβάνει επιμέρους έργα διευθέτησης, όπως κατασκευή συλλεκτήρα ομβρίων στο ρέμα Καλλιτεχνούπολης και στο ρέμα Διασταύρωσης 1, τεχνικό έργο διέλευσης του ρέματος Βαλανάρη, κάτω από την Λεωφόρο Μαραθώνος, έργα επέκτασης του υφιστάμενου οχετού ομβρίων στο ρέμα Παλαιού Μύλου, καθώς και αντίστοιχα έργα και στο ρέμα Αγίας Παρασκευης, κ.α.

Φορέας του έργου θα είναι η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…