Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης η έκθεση για την για την υλοποίηση του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ»

«Είναι πραγματικά ιστορική η σημερινή απόφαση για την υλοποίηση του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση που απέστειλε το υπουργείο Υποδομών για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο. Η έκθεση, που είχε παραδοθεί πριν λίγες μέρες από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, περιλαμβάνει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που εξέφρασε τον περασμένο Αύγουστο το περιφερειακό συμβούλιο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, με επίκεντρο τις παρακάμψεις των πόλεων.

Στη συνέχεια δόθηκε από την περιφέρεια στον δημόσιο διάλογο και σήμερα κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, δήμαρχοι, βουλευτές, αιρετοί των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικοί φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποδέχθηκε την τροποποιημένη πρόταση του υπουργείου και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του, υιοθετώντας τις παρατηρήσεις και την θετική πρόταση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Νίκου Ξυλούρη. Με τη σημερινή έγκριση προχωρεί η διαδικασία για την δημοπράτηση του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο, ακολουθώντας τα τμήματα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος – Νεάπολη, αλλά και τα δύο τμήματα από το Καλό Χωριό έως την Παχιά Άμμο που πρόκειται να δημοπρατηθούν στο πλαίσιο του ΒΟΑΚ, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υποδομών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…