Άρθρο Localit 21 Φεβρουαρίου, 2020

Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για το σύνολο της χώρας έως το 2027

Η ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων των εγκαταστάσεων επεξεργασία λυμάτων στο σύνολο των περιοχών με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων μέχρι το τέλος του 2022 καθώς και η ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στο σύνολο της χώρας στη νέα προγραμματική περίοδο, έως το 2027, αποτελεί στόχο της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κ.  Αραβώσης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε  παρουσία στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παραβρέθηκαν  ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών Μ.  Σταυριανουδάκης, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείο (ΕΚΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν.  Δανδόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ο Δ. Καφαντάρης γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ,  ο Γ.  Μαρινάκης πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, εκπρόσωποι των υπουργείων  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς επίσης και στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ ΥΠΕΠΕΡΑΑ, της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ και της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παριστάμενων μελών και δρομολογήθηκαν διαδικασίες επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Λυμάτων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι στόχοι της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ωρίμανση και την υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, θέματα ιδιωτικών συνδέσεων και επιλεξιμότητας του κόστους των εξωτερικών διακλαδώσεων, θέματα προβληματικών υποδομών σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης, αδυναμίες ορθής λειτουργίας σε μικρούς Δήμους και τέλος θέματα διαχείρισης ιλύος και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων. Συζητήθηκε επίσης, το ενδεχόμενο ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο έργων εξοικονόμησης νερού και αφαλατώσεων. 

Τέλος, συζητήθηκε η έως τώρα πορεία εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Λυμάτων, και κρίθηκε αναγκαία η υιοθέτηση ενός συνόλου ενεργειών για την επιτάχυνσή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…