Άρθρο Localit 22 Ιανουαρίου, 2018

Εγκαινιάστηκε το Κεντρικό Μαγειρείο του δήμου Λαρισαίων

Σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο λειτουργεί πλέον ο δήμος Λαρισαίων, με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων  Απ. Καλογιάννη.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2.000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό  στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς  Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του  Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την δομή,  αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα  και την ασφάλεια των τροφίμων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης, τόνισε ότι η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου αλλά και για τις ανάγκες άλλων κοινωνικών δομών του δήμου. Επίσης σημείωσε ότι  λειτουργία ενός Κεντρικού Μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεργασία τόσο για την απόκτηση πιστοποιητικού HACCP αλλά και για τη διαμόρφωση του μενού για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τον συνεταιρισμό ΘΕΣ Γάλα που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης προσφέρει γάλα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών

Ο  δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι με τη λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, ο δήμος εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προισταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας  του πανεπιστημιακού νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνεχάρη την περιφέρεια και  δήμο για τη συνεργασία τονίζοντας ότι το πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…