Άρθρο Localit 02 Μαρτίου, 2022

Εγκαινιάστηκαν  στον Δήμο Παύλου Μελά, η δομή βρεφικής φροντίδας – θηλασμού και οι νέοι χώροι δράσεων της Παιδικής Ομπρέλας

Στον Δήμο Παύλου Μελά, εγκαινιάστηκαν στην Ευκαρπία, ο Χώρος Βρεφικής Φροντίδας-Σημείο Θηλασμού και οι νέοι χώροι δράσεων της Παιδικής Ομπρέλας, που δημιουργήθηκαν με τη στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βρίσκονται  στον 1ο όροφο του δημοτικού κτιρίου επί της οδού Παύλου Μελά 4, όπου εδρεύει η επιτυχημένη από την έναρξη λειτουργίας της κοινωνική δομή.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδης, «με  την  προσπάθεια δείχνουμε την ευαισθησία μας και τη στήριξή μας προς τις μητέρες, διευκολύνοντας τη διαδικασία φροντίδας και θηλασμού, σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που oι  μητέρες-επισκέπτριες κατά τη διάρκεια παραμονής τους μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν το μωρό τους, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης, προβάλλοντας την σπουδαιότητα του θηλασμού. Επίσης, είναι ευτυχής συγκυρία που η σημερινή μέρα εγκαινίων εφάπτεται χρονικά με το «μεγάλωμα» της παιδικής μας ομπρέλας, της δομής πρότυπο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, που αγκαλιάζει το παιδί και σήμερα επεκτείνεται σε έναν ακόμη όροφο, υπακούοντας στην ουσία στις ανάγκες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας».

«Η δημιουργία της αίθουσας βρεφικού θηλασμού φιλοδοξεί αφενός να αναδείξει τη σημασία του βρεφικού θηλασμού, αφετέρου να σπάσει τα στερεότυπα δεκαετιών που πολλές φορές ήθελαν τη γυναίκα να απομονώνεται για να θηλάσει το παιδί της. Πλέον, με τη δημιουργία αιθουσών θηλασμού, αυτό αίρεται και μια γυναίκα που θέλει να θηλάσει το παιδί της έχει αυτά τα λειτουργικά σημεία σε όλον κόσμο, όπου μπορεί μέσα σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και ασφάλειας να ταΐσει το μωρό της.

Είναι λοιπόν μεγάλη μας χαρά που η Ευκαρπία και ο Δήμος Παύλου Μελά, εντάσσονται στο τόξο των πόλεων που προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητα μιας μητέρας λίγο πιο εύκολη. Για το μωρό, η αγκαλιά της μητέρας είναι το καταφύγιο, η σιγουριά, η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια, η άνευ όρων προσφορά και αγάπη», δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…