Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2019

Ευθύμης Λέκκας : Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δόνηση μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

  Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, εξέφρασε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

   Όπως είπε ο κ. Λέκκας, πρόκειται για σεισμό με κύριο χαρακτηριστικό το «αυξημένο βάθος, που τον διαχωρίζει από τους άλλους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ελλαδικό χώρο. Δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους, ούτε ανήκει σε αυτό που λέμε γενικότερη διέγερση του ελληνικού χώρου». Πρόσθεσε, δε, πως «φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

   Παράλληλα, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση «δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Είναι τελείως ανεξάρτητα γεωδυναμικά φαινόμενα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…

Μη κατηγοριοποιημένο 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη

Το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη)  στην καρδιά του Αγ. Ι. Ρέντη, φιλοξενεί…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας

Σήμερα διεξάγεται στο ΣτΕ η πρότυπη δίκη – Στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου…