Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2019

Ευθύμης Λέκκας : Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δόνηση μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

  Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, εξέφρασε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

   Όπως είπε ο κ. Λέκκας, πρόκειται για σεισμό με κύριο χαρακτηριστικό το «αυξημένο βάθος, που τον διαχωρίζει από τους άλλους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ελλαδικό χώρο. Δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους, ούτε ανήκει σε αυτό που λέμε γενικότερη διέγερση του ελληνικού χώρου». Πρόσθεσε, δε, πως «φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

   Παράλληλα, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση «δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Είναι τελείως ανεξάρτητα γεωδυναμικά φαινόμενα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…

Ενδιαφέρουν 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο, Παιδιά και Έφηβοι: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα…