Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2021

 Έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτοι 34 οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους 

Έφτασαν στο Ηράκλειο, από τον Πειραιά, οι πρώτοι 34 οικίσκοι που θα φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτες οικογένειες. Οι 26 από αυτούς θα στηθούν στον χώρο που προετοιμάζεται, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ οι υπόλοιποι 8 έχουν φτάσει ήδη στη Βόνη σε οικόπεδο του Δήμου, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να μπορέσουν να εγκατασταθούν οι οικίσκοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Κώστα Αραβιάκη, οι οικίσκοι θα επιχειρηθεί να είναι έτοιμοι το συντομότερο δυνατό, για να εγκατασταθούν οι σεισμόπληκτοι.

«Η υποδομή που χρειάζεται, για να εγκατασταθούν οι οικίσκοι, απαιτεί μια σειρά εργασιών που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, το ρεύμα, αλλά και τσιμέντο που πρέπει να πέσει για να στηριχθούν» ανέφερε ο κ. Αραβιάκης. Επισήμανε ότι έχουν τη δέσμευση του εργολάβου ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ούτως ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται το διάστημα αναμονής των πληγέντων, που -μέχρι και σήμερα- ζουν είτε σε σκηνές, είτε σε κλειστά γυμναστήρια όπου έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια, είτε σε ξενοδοχεία και σπίτια μέσω του προγράμματος «Εστία».

Ο κ. Αραβιάκης τόνισε ότι η άφιξη των οικίσκων είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι οι 34 που έφτασαν σήμερα είναι μόνο οι πρώτοι «καθώς, όσο περνάει ο καιρός, θα φτάνουν κι άλλοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πληγείσες οικογένειες». Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οικίσκοι θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σε όποιον χώρο και σε όποιον οικισμό κριθεί απαραίτητο, με βάση τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονικά γίνεται πλέον η διακίνηση όλων των εγγράφων στον Δήμο Χαϊδαρίου

Ξεκίνησε η εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ στον Δήμο Χαϊδαρίου. Το ΙΡΙΔΑ σχεδιάστηκε…

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνύσεις κατά αγνώστων από το Δήμο Αμαρουσίου για κλοπές και βανδαλισμούς δημοτικής περιουσίας

Μηνύσεις κατά αγνώστων, καταθέτουν οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, για τις κλοπές και τους…

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θήβα: Κάλεσμα Δήμου για ενίσχυση των καλαθιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Να ενισχύσουν τα καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,…