Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2022

Δύο νέους βρεφικούς σταθμούς δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων

Στη δημιουργία δύο νέων βρεφικών σταθμών, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Στηρίζοντας την τρικαλινή οικογένεια, μετατρέπει δύο  υφιστάμενα κτίρια σε βρεφικούς σταθμούς. Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» και το πρώην νηπιαγωγείο Λογγακίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η επιλογή έγινε μετά από μελέτη και συνεξέταση δεδομένων, με γνώμονα, την κάλυψη της νότιας περιοχής των Τρικάλων και την πρόσθετη δυνατότητα στα βόρεια της πόλης.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 34 βρέφη με δυνατότητα για 37, σε κτιρια τα οποία θα ανακατασκευαστούν. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας της «Π. ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 100.000€ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εγκατάσταση του νέου βρεφικού σταθμού στο κτίριο της πλατείας Πούλιου (έναντι σιδηροδρομικού σταθμού) το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» μεταφέρεται μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικότερα, στον χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος  ήδη αναδομείται, για να υποδεχθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται με πλήθος δραστηριοτήτων στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, οι εργασίες στα δύο κτίρια αφορούν αποκλειστικά στην προσαρμογή τους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως βρεφικοί σταθμοί.
Μεταξύ άλλων όπως τονίζεται, εκτός από τις εσωτερικές αναμορφώσεις, θα διευθετηθούν κατάλληλα οι τουαλέτες, θα διαχωριστούν αίθουσες σε χώρο ύπνου και χώρο απασχόλησης βρεφών, θα ληφθούν προστατευτικά μέτρα (π.χ. κιγκλιδώματα), θα ανακατασκευαστεί η κουζίνα. Επίσης, θα γίνουν εργασίες για εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και εργασίες σχετικές με πυρασφάλεια, αποθήκη, πλυντήριο κ.α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης, τα οποία σταμάτησαν…

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Το Όρος Δίκτη στα “Απάτητα Βουνά”

Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι, ο μυθικός τόπος γέννησης του Δία, γίνεται σήμερα ο δεύτερος…

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Φιλοξενία και διανυκτέρευση αστέγων στο Υπνωτήριο του Δήμου

Τη λειτουργία του Υπνωτηρίου για τη φιλοξενία και διανυκτέρευση όλων των αστέγων πολιτών σήμερα Τρίτη…