Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2024

Δρομολόγηση άμεσης λύσης στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου

Τη δρομολόγηση άμεσης λύσης στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου συμφώνησαν, χθες Τετάρτη 24 Απριλίου από κοινού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης με τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, έπειτα από επικοινωνία που είχαν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος του νησιού, προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκκρεμείς υποθέσεις και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για μήνες, αποφασίστηκε από πλευράς κυβέρνησης να διατεθούν τρεις μηχανικοί τους οποίους θα συνδράμουν και δύο μηχανικοί από τον Δήμο Ρόδου.

Το αίτημα για τη δρομολόγηση άμεσης λύσης σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα είχε τεθεί επιτακτικά στον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη από τα μέλη του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, σε επανειλημμένες συναντήσεις.
Οι πέντε συνολικά μηχανικοί θα εγκατασταθούν άμεσα στο Κτηματολόγιο Ρόδου ενισχύοντας προσωρινά τις υπηρεσίες του, προκειμένου να επιτευχθεί αποσυμφόρηση από τις χιλιάδες πράξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

“Ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την άμεση συνδρομή του στην αντιμετώπιση του προβλήματος, διευκολύνοντας εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τελούν σε κατάσταση αναμονής, εξαιτίας της υποστελέχωσης της πλέον νευραλγικής υπηρεσίας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ρόδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…