Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2023

Δράση plogging στο Χαλάνδρι – Μαθητές & μαθήτριες δημοτικού τρέχουν και φροντίζουν το περιβάλλον

Η πρωτότυπη δράση του plogging, ένας συνδυασμός χαλαρού τρεξίματος και συλλογής απορριμμάτων έρχεται και στο Χαλάνδρι, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Μαθητές και μαθήτριες από δέκα δημοτικά σχολεία τα πόλης  θα τρέξουν, την Τετάρτη 31 Μαΐου, από τα σχολεία τους έως τη Ρεματιά, συλλέγοντας παράλληλα απορρίμματα που θα βρουν στη διαδρομή.

Σημείο εκκίνησης το 2ο και το 9ο Δημοτικό σχολείο, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά και θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Εκεί, θα ενημερωθούν για το σκεπτικό και τη σημασία της δράσης, θα παραλάβουν γάντια και σακούλες, και συνοδεία των δασκάλων τους, των γυμναστών και των εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου, θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους προς τη Ρεματιά.

Θα καταλήξουν στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία, όπου και θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα, ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων που έχει συλλέξει. Θ ακολουθήσει ενημέρωση από στελέχη της δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων για την ανακύκλωση στο Χαλάνδρι, αλλά για τους τρόπους προστασίας της Ρεματιάς, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η δράση θα κλείσει με παιχνίδια και δραστηριότητες, όπως ισορροπία σε σκοινί, ποδηλατική βραδυπορία, ασκήσεις προσανατολισμού κ.α.

«Ο συναγερμός που έχει σημάνει για την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, μας κινητοποιεί όλους προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων για τα θέματα αυτά. Η δράση του plogging είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά να φροντίζουν το περιβάλλον, μέσω του αθλητισμού, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Καλωσορίζουμε τη δράση, που για πρώτη φορά γίνεται στην πόλη μας, και προσδοκούμε να εξελιχθεί σε μια όμορφη εμπειρία ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που θα γίνουν αύριο ενεργοί πολίτες και θα δρουν με αγάπη και φροντίδα για το περιβάλλον», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Η δράση του plogging (από τις σουηδικές λέξεις plocka upp (συλλέγω) and jogga (τζόγκινγκ) «γεννήθηκε» στη Σουηδία το 2016 και από το 2018 έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες. Υπολογίζεται ότι 2 εκατ. άνθρωποι σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο κάνουν καθημερινά plogging.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…