Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2022

Δράσεις ολιστικής πρόληψης από τον Δήμο Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 21 με 26 Ιουνίου

Δράσεις ολιστικής πρόληψης για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες, συνδιοργανώνουν και υλοποιούν ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από σήμερα 21 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μπαζάρ με πολύχρωμες καλοκαιρινές δημιουργίες, εθελοντική αιμοδοσία, συναυλία αλλά και γνωριμία με τους τετράποδους «ντετέκτιβς» του που είναι τα σκυλιά της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του οργανισμού και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.

«Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε το χαμόγελο των παιδιών μας με την πιο στενή έννοια του χαμόγελου αλλά και την πιο ευρύτερη», ανέφερε κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, κατά τη σημερινή παρουσίαση των κοινών δράσεων. «Σήμερα όμως λείπει ο αρχηγός όλης αυτής της δράσης και προσπάθειας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καθώς είναι μια προσπάθεια του Δήμου σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας που έχουμε, με τον δήμαρχο που θέλει να κάνει πράγματα και κάθε φορά πιέζει, προσπαθεί για να κάνει το καλύτερο. Εδώ θα βρουν οι γονείς με τα παιδιά τους και φορείς που θα φέρουν τα παιδιά, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων όπως παιδίατρο, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο κ.α., καθώς επίσης στο ειδικό εργαστήριο που έχουμε, παιδιά και νέοι θα μιλήσουν για θέματα που τα αφορούν όπως το bulling, για την καθημερινότητά τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Δήμο Πειραιά που μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε κοντά στα παιδιά του Πειραιά και να είμαστε χρήσιμοι και τώρα αλλά και όλο τον χρόνο στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δεν κατάφερε για λόγους υγείας να παρευρεθεί στην παρουσίαση, ανέφερε με σχετική του δήλωση: «Το 2021 υπογράψαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού, έναν σημαντικό φορέα, μνημόνιο Συνεργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή προχωράμε στην υλοποίηση μιας πρώτης κοινής δράσης από σήμερα 21 έως τις 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία περιλαμβάνει δράσεις ολιστικής πρόληψης, δράσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, παιδιατρικές εξετάσεις, αιμοδοσία, ενημερωτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα, συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου κ.α. Ο στόχος μας όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τον κ. Γιαννόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την αγαστή συνεργασία, ήταν να στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών πρωτοβουλιών. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες για να προχωρήσουμε και σε άλλες κοινές δράσεις, να τις πολλαπλασιάσουμε τα επόμενα χρόνια, ώστε από κοινού -και επειδή η εποχή επιτάσσει ένωση δυνάμεων- να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους γονείς και τα παιδιά του Πειραιά».

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις:

  1. Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία οι επισκέπτες -μικροί και μεγάλοι- στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» θα συμμετέχουν διαδραστικά σε σειρά παρεμβάσεων πρόληψης και ενημέρωσης που αφορούν, μεταξύ άλλων:

– Για παιδιά Α/θμιας: Πρόγραμμα Pr.E.P.E.I. – Με εργαλεία την τεχνολογία αλλά και την παράδοση του θεάτρου σκιών – Καραγκιόζη, τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού ευαισθητοποιούνται σχετικά με την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

-Για μαθητές/τριες Β/θμιας: Πρόγραμμα CONVEY – Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, οι έφηβοι/ες εξοικειώνονται, ευαισθητοποιούνται και μαθαίνουν πώς να προστατεύονται σε θέματα σεξουαλικής βίας, παρενόχλησης και στερεοτύπων φύλου

-Για γονείς/κηδεμόνες: Επιμορφωτικές συναντήσεις σε θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών (Ενδοσχολική βία κι Εκφοβισμός, Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο).

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων, το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να καλεί στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

2.Παιδιατρικές, Οδοντιατρικές & Ακουολογικές εξετάσεις για παιδιά στο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Σημειώνεται ότι οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το κινητό πολυϊατρείο του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων, το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να καλεί στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)

3.Οργανωμένες συναντήσεις «Γίνε εθελοντής!» για μικρούς και μεγάλους

Μικροί και μεγάλοι δημότες του Πειραιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού να χαρίσει το Χαμόγελο σε κάθε παιδί, καθώς επίσης να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα εργαστήρια από τους εθελοντές και τις εθελόντριές του οργανισμού.

Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “YouSmile”

Οι τετράποδοι διασώστες της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στην υπηρεσία του εθελοντισμού

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων στις οργανωμένες συναντήσεις ενημέρωσης για τον εθελοντισμό, μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση).

  1. Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» & για τους τρόπους εθελοντικής συνεισφοράς

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και για το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του για κάθε παιδί στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της Φτώχειας.

  1. Bazaar στην Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το κοινό εφόσον το επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει το έργο του Οργανισμού και τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις του, και να στηρίξει τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 11 σπίτια του πανελλαδικά. Στο bazaar το κοινό θα βρει λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού, χειροποίητες κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που με αγάπη δημιούργησαν οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού.

  1. Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά

Βιωματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το παιδί από το προσωπικό και τους εθελοντές του Οργανισμού. Συμμετέχοντας στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους.

7.Συναυλία «Χαμόγελο: Μικρά Παιδιά – Μεγάλα Όνειρα», Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου & οι Φίλοι της (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας -Γιώργου Σκλήκα), Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είσοδος δωρεάν.

8.Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ

Με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, τα οποία είναι ιδιαιτέρως μειωμένα κυρίως τους θερινούς μήνες, θα διοργανωθούν δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Πειραιά:

  • Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρες 09:00 με 13:30, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ».
  • Την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρες 09:00 με 14:00, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας θα υλοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «ΟΔΥΣΣΕΑ», ο οποίος θα είναι σταθμευμένος στις 25/6 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις 26/6 στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ (Ακτής Αθηνάς Δηλαβέρη 3, Μικρολίμανο).

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…