Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2022

Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες του Ηρακλείου για την μείωση των πλαστικών

Συνάντηση με εκπροσώπους του κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» είχε το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, παρουσία του προϊσταμένου του τμήματος περιβάλλοντος Μανόλη Φωτάκη, συναντήθηκε  με την εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος  Αγγελική Κοσμοπούλου και την Διευθύντρια Επικοινωνίας  Βασιλική Αδαμίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις δράσεις καθαρισμού που υλοποιεί το κοινωφελές ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Plastic Free Greece»  που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα.

Με αφορμή τις δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιούνται σε παραλίες του Ηρακλείου η κα Κοσμοπούλου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πορεία του προγράμματος στο Ηράκλειο και στις άλλες περιοχές  όπου εκτελείται , για την στρατηγική του Ιδρύματος σχετικά με την μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού αλλά και για τα επόμενα βήματα της δράσης . Είναι ενδεικτικό ότι στην αντίστοιχη δράση το καλοκαίρι του 2021,  περισυνελέγησαν συνολικά 248 κιλά απορριμμάτων στους παράκτιους καθαρισμούς και 997 κιλά στους υποθαλάσσιους.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δήλωση του τόνισε: «Όλες οι δράσεις που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος  είναι χρήσιμες και αναγκαίες . Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λασκαρίδη προκειμένου να εμπεδωθεί το μήνυμα για την μείωση της χρήσης πλαστικών, τα οποία χρησιμοποιούνται για λίγα λεπτά , οι επιπτώσεις τους όμως διαρκούν για δεκαετίες. Η λύση βρίσκεται στα χέρια όλων μας.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…