Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2021

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στο «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε., θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (έμπροσθεν του Α΄ΚΑΠΗ Πετρούπολης).

Για το ραντεβού μαστογραφίας, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-5064078 & 210-5064076 (καθημερινά, 09:00-13:00).

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estée Lauder Hellas.

Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό Έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε: «Έχει αποδειχθεί ότι η καλύτερη προστασία απέναντι στον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει ενεργά την εκστρατεία πρόληψης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν, να λάβουν συμβουλές και να υποβληθούν σε αυτόν τον απολύτως απαραίτητο, λεπτομερή ιατρικό έλεγχο. Καλώ λοιπόν τις γυναίκες της Πετρούπολης να προσέλθουν και να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο. Γιατί η υγεία των δημοτών μας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα!».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο συνδεσμο: cancerhellas.org

Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.: 210-3826600

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…