Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2022

Δίνουν τα χέρια για καλό σκοπό Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας εφ’ όλης της ύλης με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να θεμελιωθεί και να επεκταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο και κατατέθηκαν προτάσεις δράσεων που θα επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο πλευρών και θα ωφελήσουν σημαντικά τα παιδιά και τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

«Πραγματικά θεωρούμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορεί να είναι πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο σήμερα, γιατί το καταξιωμένο του έργο που έχει ωφελήσει κάθε σπιτικό, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνα, σήμερα επεκτείνεται στο Δήμο μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κο Γιαννόπουλο ότι στην ανεκτίμητη αυτή προσφορά θα προσπαθήσουμε με την ψυχή μας και πάνω από όλα με τις δυνατότητές μας να συμβάλλουμε και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνέργειες», δήλωσε ο Δήμαρχος  Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Αισθάνομαι ότι σήμερα γνωρίσαμε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να κάνουν τη διαφορά, καταθέτουν την ψυχή τους, τις γνώσεις τους και παρέχουν περισσότερες δυνατότητες, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι και πάντα δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Σήμερα υπογράψαμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με ουσία και πραγματικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και να εξασφαλίσουμε την ευημερία τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κ. Γιαννόπουλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…