Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Δημοτικό Γηροκομείο αποκτά η Γλυφάδα

Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. «Μια στέγη αγάπης και φροντίδας, ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στους ηλικιωμένους κατοίκους της», όπως περιγράφει ο Δήμος της πόλης, και προσθέτει ότι «Πρόκειται για ένα έργο – κόσμημα, μια λειτουργική, φιλόξενη, υποδειγματική κατασκευή υψηλής αισθητικής αξίας, ένα επίτευγμα που κρύβει πίσω του πολλή δουλειά και τεράστια προσπάθεια».

«Στις φετινές δημοτικές εκλογές, δεν σχεδιάσαμε μόνο ένα προεκλογικό πρόγραμμα, σχεδιάσαμε το μέλλον της Γλυφάδας μας, για όλους – χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει:  «Το εμβληματικό έργο της δημιουργίας Δημοτικού Γηροκομείου στην πόλη μας – μια ακόμα καινούργια υποδομή που είναι στα σκαριά – είναι ένα έργο που εκφράζει τις αξίες μας, την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο. Εκφράζει την αλληλεγγύη μας στην πράξη, το πόσο αληθινά νοιαζόμαστε ειδικά για τους συμπολίτες μας που είναι σε προχωρημένη ηλικία».

Ο κος Παπανικολάου εξηγώντας τα βήματα που έκανε ο Δήμος αναφέρει: «Διεκδικήσαμε εκτάσεις στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ως ανταποδοτική παροχή. Κερδίσαμε συν τοις άλλοις ένα οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων. Θα μπορούσαμε να μπούμε στον πειρασμό να αξιοποιηθεί εμπορικά ή οικιστικά, αλλά για εμάς ο μοναδικός πειρασμός, η μοναδική πρόκληση είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής για όλους. Εκεί λοιπόν, σε αυτή την έκταση, θα φτιάξουμε το πρώτο Δημοτικό Γηροκομείο Γλυφάδας».

Παράλληλα ενημερώνει ότι οι μελέτες προχωράνε με την υποστήριξη και την κάλυψη του μελετητικού κόστους από την  εταιρεία Lamda Development, ενώ τα αρχιτεκτονικά σχέδια και η συνολική προσέγγιση υλοποιούνται από τον αρχιτέκτονα Κώστα Πουλόπουλο και την ομάδα του.

«Το κτίριο θα έχει εμβαδό περίπου 7.500 τ.μ. και θα διαθέτει τουλάχιστον 130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες, χώρους δηλαδή που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα που τόσο έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας που θα κάνουν χρήση της δομής αυτής. Η φροντίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με έμφαση στην ανάγκη για συντροφικότητα, στη δια βίου μάθηση και στην επαφή με τη φύση, γιατί οι άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν και πρέπει να είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί, χαρούμενοι. Αυτή την αποστολή τη θεωρούμε ιερή και πολύ σύντομα θα τη φέρουμε εις πέρας. Τα καλύτερα είναι μπροστά», καταλήγει ο δήμαρχος Γλυφάδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Σερρών

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας –…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς…