Άρθρο Localit 16 Οκτωβρίου, 2023

Δημοτικές εκλογές 2023: Έξι νέοι δήμαρχοι εκλέχθηκαν στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στο β΄ γύρο

Έξι νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξήχθησαν σε συνολικά οκτώ δήμους της Περιφέρειας.

Στην Αχαΐα

Στο Δήμο Πατρέων, επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με ποσοστό 56,69%, έναντι ποσοστού 43,31% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Κώστας Σβόλης.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,54%, έναντι ποσοστού 49,46% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς.

Στον Δήμο Αιγιαλείας, επανεξελέγη δήμαρχος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, με ποσοστό 50,21%, έναντι ποσοστού 49,79% που έλαβε ο αντίπαλός του, Χρήστος Γούτος.

Στην Ηλεία

Στο Δήμο Πύργου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Ευστάθιος Καννής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,03%, έναντι ποσοστού 43,97% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο Δήμο Ήλιδας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος, με ποσοστό 63,75%, έναντι ποσοστού 36,25% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης.

Στο Δήμο Ζαχάρως, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με ποσοστό 57,20%, έναντι ποσοστού 42,80% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Αναστάσιος Κάπος.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στο Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,91%, έναντι ποσοστού 48,09% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Αθανάσιος Κασόλας, με ποσοστό 50,99%, έναντι ποσοστού 49,01% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γεώργιος – Θεόδωρος Αποστολάκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυτ. Λέσβος: Σε σύγχρονο ξενώνα για μαθητές, μετατρέπεται εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι

Ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Σίγρι, η «Νησιώπη», ιδιοκτησίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου μετατρέπεται σε ένα…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης

Η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στο ιστορικό…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…