Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η επιβολή προστίμων για εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων

459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία της πόλης συγκεντρώθηκαν τον Ιανουάριο

Ξεκίνησε η επιβολή προστίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης για μη τήρηση των κανόνων στην εναπόθεση ογκωδών. Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας το βράδυ της Πέμπτης επέβαλε πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ σε επιχείρηση που άφησε ογκώδη στο δρόμο.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών που η συγκεκριμένη επιχείρηση έβγαλε ογκώδη στον δρόμο. Την πρώτη φορά τα ογκώδη μαζεύτηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ την επομένη ακολούθησε καταγγελία ιδιώτη και άμεση κινητοποίηση του δήμου, προκειμένου να επιβληθεί το πρόστιμο.

Το επόμενο διάστημα θα μοιραστεί στους δημότες ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες σχετικά με το «τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» να πετούν ως ογκώδη αλλά και με λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία συνεννόησης με τον δήμο, ώστε να γίνεται γρήγορη αποκομιδή των ογκωδών.

«Ζητάμε τη συνεργασία του κόσμου για να περιορίσουμε τις άσχημες εικόνες στην πόλη με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών. Για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο θα πρέπει να υπάρχει μια επιβεβαίωση της παρανομίας, έστω και ανώνυμη καταγγελία. Θα είμαστε αμείλικτοι με τους ελέγχους και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Δημαρέλος.

Από την έναρξη της θητείας της διοίκησης Αγγελούδη τα ογκώδη αποτέλεσαν προτεραιότητα, καθώς με την καθαριότητα, δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα για την πόλη. Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 του ίδιου μήνα συγκεντρώθηκαν 459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία, δρόμους και πεζοδρόμια, της πόλης. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη μέσα στο Φεβρουάριο από αντικείμενα που εξακολουθούν και είναι παρατημένα, ώστε στη συνέχεια να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Μείωση κατά 70% των ευρωπροστίμων για τις παράνομες χωματερές

Κατά 70% έχουν μειωθεί την τελευταία πενταετία τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές, που επιβαρύνουν…

Διαχείριση απορριμμάτων 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χακλιδέων: Ομόφωνο “Οχι” στην κατασκευή ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα

Κατά της κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα τάχθηκαν ομόφωνα τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων της…

Διαχείριση απορριμμάτων 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τροποποίηση των προγραμμάτων αποκομιδής απορριμμάτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την τροποποίηση των προγραμμάτων αποκομιδής απορριμμάτων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που…