Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η επιβολή προστίμων για εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων

459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία της πόλης συγκεντρώθηκαν τον Ιανουάριο

Ξεκίνησε η επιβολή προστίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης για μη τήρηση των κανόνων στην εναπόθεση ογκωδών. Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας το βράδυ της Πέμπτης επέβαλε πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ σε επιχείρηση που άφησε ογκώδη στο δρόμο.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών που η συγκεκριμένη επιχείρηση έβγαλε ογκώδη στον δρόμο. Την πρώτη φορά τα ογκώδη μαζεύτηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ την επομένη ακολούθησε καταγγελία ιδιώτη και άμεση κινητοποίηση του δήμου, προκειμένου να επιβληθεί το πρόστιμο.

Το επόμενο διάστημα θα μοιραστεί στους δημότες ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες σχετικά με το «τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» να πετούν ως ογκώδη αλλά και με λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία συνεννόησης με τον δήμο, ώστε να γίνεται γρήγορη αποκομιδή των ογκωδών.

«Ζητάμε τη συνεργασία του κόσμου για να περιορίσουμε τις άσχημες εικόνες στην πόλη με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών. Για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο θα πρέπει να υπάρχει μια επιβεβαίωση της παρανομίας, έστω και ανώνυμη καταγγελία. Θα είμαστε αμείλικτοι με τους ελέγχους και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Δημαρέλος.

Από την έναρξη της θητείας της διοίκησης Αγγελούδη τα ογκώδη αποτέλεσαν προτεραιότητα, καθώς με την καθαριότητα, δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα για την πόλη. Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 του ίδιου μήνα συγκεντρώθηκαν 459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία, δρόμους και πεζοδρόμια, της πόλης. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη μέσα στο Φεβρουάριο από αντικείμενα που εξακολουθούν και είναι παρατημένα, ώστε στη συνέχεια να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Ξεκινάει η κατασκευή Μονάδας  Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ – Προδιαλεγμένων Οργανικών και Πράσινων), που αφορά στους…

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Forum Κυκλικών Πόλεων»: Διευρύνεται η πρωτοβουλία με τη συμμετοχή των γενικών γραμματειών τεσσάρων υπουργείων

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν οι αρμόδιες γενικές γραμματείες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης…

Διαχείριση απορριμμάτων 19 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Eurostat: Η Τουρκία είναι ο κύριος προορισμός των απορριμμάτων της ΕΕ

Η Τουρκία είναι ο κύριος προορισμός των απορριμμάτων της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat…