Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2023

Δήμος Ρεθύμνης: Ξεκινά η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Δ.Ε. Αρκαδίου

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης στους οικισμούς Δ.Ε. Αρκαδίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 5.700.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ταμείου (3.500.000) και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός εξωτερικών και εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης συνολικού μήκους 89 Km, μία νέα δεξαμενή ύδρευσης και 2.170 ιδιωτικές παροχές ύδρευσης.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στους οικισμούς: Άδελε, Αγ. Νικόλαος, Λούτρα, Μέση, Πρίνος, Αδελιανός Κάμπος, Σφακάκι, Σταυρωμένος, Αγ. Δημήτριος, Πηγή και Πηγιανός Κάμπος.

Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και αναμένεται η έναρξη των εργασιών το φθινόπωρο του 2023.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνης με ανακοίνωσή της επισημένει ότι  έχει σχεδιάσει και μελετήσει σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων ύδρευσης των νότιων Οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται να κατασκευαστεί νέα Δεξαμενή και δίκτυα μεταφοράς νερού εκτός οικισμού Αμνάτου που θα ενισχύσει την υδροδότηση των οικισμών Αμνάτου και Καψαλιανά.

Επίσης, θα κατασκευαστεί άμεσα αγωγός μεταφοράς νερού από την Γεώτρηση της Ελεύθερνας προς τα Σκουλούφια και τις Ρούπες για την ενίσχυση της υδροδότηση τους και, τέλος εντός του καλοκαιριού, θα λειτουργήσουν οι νέες υδρογεωτρήσεις στους οικισμούς Κυριάννα και Βιράν Επισκοπή που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα υδροδότησης.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι τόσο η κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών της ΔΕ Αρκαδίου όσο και η εν γένει διαχείριση του συνόλου των αναγκών του Δήμου Ρεθύμνης, θα επιτευχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του ολιστικού σχεδίου διαχείρισης αστικού νερού που θα εκτελεστεί στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 21-27.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Σερρών

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας –…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς…