Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2022

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου:Χιλιάδες συστημένες επιστολές για καθαρισμό οικοπέδων -Αυτοψίες με drone 

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι,  έχει ήδη αποστείλει 1600 ενημερωτικές επιστολές σε ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες.

Μετά και τη σχετική διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φέτος για πρώτη φορά οι επιστολές είναι συστημένες μέσω των ΕΛΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Οι ιδιοκτήτες της πρώτης αποστολής των επιστολών και αυτοί που θα λάβουν ενημερώσεις έως το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, θα πρέπει έως τις 15 Ιουνίου να έχουν καθαρίσει τις ιδιοκτησίες τους από ξερά χόρτα, να καθαρίσουν το φύλλωμα δέντρων που ενδεχομένως υπάρχουν σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το έδαφος και να απομακρύνουν όλα τα εύφλεκτα υλικά.

Μετά τη 15η Ιουνίου οπότε λήγει η προθεσμία,θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι με τη χρήση ακόμη και drone ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει ο καθαρισμός των οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί, με την επιβολή των ανάλογων προστίμων.

Επισημαίνει  επίσης ότι η προθεσμία συμμόρφωσης για ενημερωτικές επιστολές που θα σταλούν μετά τη 15η Ιουνίου θα είναι κατά μέσο όρο στις 15 ημέρες.

Τέλος από τις 15 Μαΐου σταθμίζοντας τις καιρικές συνθήκες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό όλων των κοινόχρηστων χώρων.

“Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους πυρκαγιάς. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητες η συνεργασία και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…